nu handler det om at opdrætte kampfisk.

1. når du skal i gang med at yngle dine kampfisk er der først nogle ting du skal overveje. du skal tænke på hvilke fisk du vil yngle, du skal overveje hvilket akvarium du vil bruge, hvad ungerne skal fodres med og hvordan du vil holde dem når hannerne bliver for store til at gå sammen.


2. derefter skal du fylde vand i akvariet. men sørg for kun at fylde 15 cm vand i da hannen så ikke skal svømme så langt når de dratter ud af reden og falder ned på bunden.


3. nu skal du sætte hunnen i en fødekasse inden i akvariet så fiskene kan se hinanden men ikke røre hinanden. når hunnen viser lodrette striber er hun klar til at komme ud til hannen.

4. legen begynder og der bliver lagt æg og afgivet sæd. du skal ikke bliver bekymret hvis hunnen besvimer i korte periode da dette er meningen. HUSK at fjerne hunnen når de er færdige med at lege enten op i fødekassen, en midlertidig beholder eller det akvarium hun kommer fra.


5. hannen samler æggene op og kasserer ubefrugtede æg. æggene klækker efter 1-2 døgn. hannen passer ungerne og sørger for at samle dem op når de falder på bunden.


6. når ungerne begynder at svømme frit rundt i akvariet kan man med fordel hvis man vil ha mange unger ud af det fjerne hannen. men hvis man bare gør det for at få et par stykker kan man lade ham blive i med ungerne. grunden er at han vil have ungerne til at blive i reden så når de svømmer væk henter han dem. men der er så mange at han ikke kan passe dem alle og han bliver frustreret og spiser nogle af dem så der ikke er så mange. ungerne kan fodres med afskallet artemeria og det er det jeg vil anbefale. Hvis man fra dette tidspunkt skifter vand i akvariet ofte (ikke det hele selvfølgelig) og sørger for ikke at få ungerne med vil det sikre hurtigere vækst.

7. når ungerne bliver for store til at hannerne kan gå sammen vil de begynde at slås og det er ikke godt så man må flytte dem til nogle små akvarier. (kan fås i 3 l.) hvis man sætter hannernes akvarier op af hinandens puster de sig op og udvikler de store flotte finner som så mange gerne vil have. på dette tidspunkt kan man sagtens fodre sine fisk med det samme foder som de voksne fisk.


det er den metode der efter min mening virker bedst af dem jeg kender. held og lykke derude.
 
kampfisk i leg
Lav din egen hjemmeside med mono.net